Voorbeschouwing Hollandia NK Klein 2021 - Reint Dijkstra

By: Jasper Kessels apr 14, 2021

Ondanks de landelijke corona maatregelen zal aankomend weekend voor 4 wedstrijdroeiers van Euros een mooi moment worden. De Hollandia Roeiwedstrijden staan namelijk op de planning én zullen doorgang vinden! De dames van MGLD (voor de nieuwelingen in de wedstrijdroeiwereld: MGLD staat voor Midden Groep Lichte Dames) en Minke Holleboom zullen namens de D.R.V. op de WAB in Zevenhuizen de strijd aangaan met de rest van roeiend Nederland. Samen met Reint Dijkstra, de coach van MGLD, kijken we vooruit naar aankomend weekend.
 
[Jasper] Heb je zin in het NK Klein en hoe voelen de dames van MGLD zich?
[Reint] Uiteraard! Het is mooi dat we na tijden de eerste vruchten kunnen plukken van de afgelopen trainingsperiode. Voor mij als coach is dat natuurlijk anders dan voor de roeiers, ik heb namelijk alleen maar met ze mee gefietst en wat coach termen rond gebazuind om te zorgen dat de dames zich goed hebben kunnen ontwikkelen, maar zij hebben het harde werk geleverd. Ik heb dus vooral zin om te zien hoe zij het nu gaan doen tijdens een wedstrijd. 
 
[J] Hoe hebben ze zich de afgelopen periode voorbereid op het NK Klein?
[R] Het was even afwachten of de wedstrijd nog wel door zou gaan, naast wat andere hobbeltjes, wat het lastiger maakte om je als roeier te kunnen focussen. Echter, nadat het duidelijk was dat ze mochten starten, hebben ze een mooie mix kunnen vinden tussen focus op de eigen skiff en lekker samen trainen. Het resultaat is in mijn ogen in ieder geval dat ze allemaal goede vooruitgang hebben geboekt in snelheid en karakter, naast het feit dat ze het goed naar hun zin hebben op het water.
 
[J] De laatste wedstrijd waarbij alle drie de dames in een skiff hebben gestart was de Hel van het Noorden in 2019, denk je dat zo'n eerste race in lange tijd voor verrassende resultaten kan zorgen?

[R] Het is sowieso spannend wat er nu uit de zwarte corona doos komt rollen. Iedereen in Nederland heeft in mijn optiek een andere manier van trainen moeten vinden, waardoor ze misschien andere sterke en zwakke punten hebben ontwikkeld. Het racen blijft echter hetzelfde, je moet het maximale uit jezelf halen, wat deze dames goed kunnen. Spannend wordt het naar mijn verwachting sowieso.

[J] Tot slot, heb je nog wijze coach woorden voor de jongere leden die hun eerste wedstrijd nog moeten starten?
[R] Hard trainen, hard lachen en goed slapen.

Bedankt Reint voor deze heldere uitéénzetting! Voor de geïnteresseerden: alle wedstrijden zullen te volgen zijn via een livestream, verdere wedstrijdinformatie is te vinden op deze website. Het belooft een boeiend weekend te worden. Hopende op mooie 2k-wedstrijden teken ik,

Met rood-wit gebiesde groet,

Jasper Kessels - Commissaris Wedstrijdroeien

Foto: Leo de Keizer