Roeien in de kou

By: Jurre Wouters nov 10, 2016

Waarde roeiers, waarde coaches, 

Er wordt inmiddels gestrooid op het fietspad voor het UWC: Een indicatie dat het weer kan gaan vriezen. Watersport en kou gaan niet altijd hand in hand en dit geldt ook voor roeien, maar met de juiste voorbereidingen en maatregelen zorgen we ervoor dat er zo lang en veilig mogelijk kan worden geroeid. 

Houd rekening met de volgende zaken: 

 

  • Er mag niet meer worden geroeid in een skiff door onervaren skiffeurs. Dit betekent dat je vanaf nu ten minste skiff 1 moet hebben behaald om überhaupt in een skiff het water op te mogen gaan. Voor skiff 1 roeiers is het tevens verplicht om iemand langs de kant mee te laten fietsen. Deze persoon dient een warmtedeken bij zich te hebben, welke te vinden zijn in de loods.
  • Roeien bij een temperatuur onder de 0 graden is strikt verboden. Dit is om materiaalschade door ijsvorming te voorkomen en is voor de veiligheid van de roeiers. Leidend is de temperatuur van de locatie "Twente" via: http://www.knmi.nl/nederland-<wbr/>nu/weer/waarnemingen . Op het moment dat de temperatuur nog net boven de 0 graden is, maar de verwachting is dat de temperatuur gaat dalen (na 14:00 uur), mag er niet geroeid worden.
  • Verder is het belangrijk om voldoende warme kleding aan te trekken: Één laag thermokleding is zeker aan te raden, maar niet altijd voldoende. Overweeg ook het gebruik van meerdere lagen thermokleding.

Het 52ste bestuur wenst iedereen een prettig najaar toe.