Argo Najaarswedstrijden

By: Jurre Wouters nov 16, 2016

Door: Jurre Wouters

 

Op een gure zaterdagochtend kwamen vijf Euros-ploegen aan op W.S.R. Argo om de eer van Drienerlo te verdedigen tijdens de Argo Najaarswedstrijden. Op het programma stond een 1000 meter met keerboei door het smalle zijkanaal, waaraan onze groene vrienden gelegerd zijn. De wedstrijdvoorbereiding was niet per se denderend, aangezien de dames van de EscalatieCombinatie door het meepakken van het Natentamenfeest de wekker hadden gemist en zich moesten laten vervoeren in de bestuursbak om zodoende alsnog op tijd aan te komen bij de groene grasvreters.

In de ijzige kou werd er eerst door Elske Bornemann en haar zus van Thêta in de D2x gestart, maar helaas niet met het beoogde resultaat. Een ander verhaal was het in het HErvC4+ -veld, waarin VUF het opnam tegen de mannen van de Mooses. De overige tegenstanders, Gyas en Skøll, werden er direct afgepaald en uiteindelijk wist VUF met een tijd van 04:55.1 het taartblik binnen te slepen. Met deze mooie overwinning stelden zij direct ook de Najaarsbokaal van het HErvC4+-veld veilig, waarmee zij toonden overall op de Thêta Herfstregatta, Knorrensteijn Memorial Regatta, Asopos Najaarswedstrijden en Argo Najaarswedstrijden de snelste ploeg te zijn.

 Ook in de DErvC4+ werd er door Euros gestart. De dames van de EsacalatieCombinatie wisten door een goede ronding van de keerboei en luid geroep van de kant de eindstreep als tweede te passeren in een veld dat uiteindelijk gedomineerd werd door de dames van Okeanos: Geen slechte prestatie!

In het H4+ -veld werd er ook een Euros-strijd beslecht. Helaas vond deze strijd niet in de top van het veld plaats, maar de spanning was er niet minder om. Al de gehele Najaarsbokaal waren de heren van de BVSC8 en de Lichte Snickers in gevecht om de snelste gladde mannenploeg van Euros te zijn. Ook op de Argo Najaarswedstrijden leverde dit in de eerste wedstrijd een spannende competitie op, waarbij de BVSC8 met 1.8 seconden de overhand had. In de tweede heat, toen met name de stuurman van de BVSC8 wat meer scherpte had dan in de ochtend bij het ronden van de keerboei, werd het verschil gemaakt. Met een tijd van 04:18.6 eindigde de BVSC8 op een 8ste plek, wat hen een mooie 3e plek in de Najaarsbokaal opleverde.

De echte die-hards hebben in de avond nog even het feest in Wageningen meegepakt, om de kou of het verdriet, of beiden, met een goede knaller af te sluiten. Volgende week (27/11) kunnen we bij de Hel van het Noorden weer wedstrijdploegen van Euros op het water zien verschijnen, dus: Be there or be square.