Nabeschouwing Gyas Hunze

By: Sarah Krebbers mrt 7, 2024

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de Gyas Hunze. De eerstejaars wedstrijdploegen, middengroepers en een aantal clubboten reisde af naar de Amstel, maar er waren toch nog 5 boten die het aan durfde om af te reizen naar Groningen om dit prachtige parcours van 2400 meter door de stad af te leggen. Met 6 bruggen over het water, die niet altijd heel hoog of breed waren en verschillende inhaalverboden, gaf dit nog een leuke uitdaging voor onze stuurtjes.
Helaas begon ons weekend erg vroeg voor de CompetiCie en ons TopC4 ploegje die rond 7 uur al stonden op te riggeren. De meiden van Best of Boat Worlds hebben hard gestreden en een mooie 7e plek gepakt binnen het DOnerv C4+ veld waar 48 boten aan mee deden. 
Nadat de dames hun best hadden gedaan was het tijd voor heat 3 waarin wij 2 boten in het H8+ veld hadden liggen. Nadat de mannen bij de start hebben kunnen genieten van het regenachtige weer wat dit weekend bracht, was het toch echt tijd voor de start. Hoewel de mannen van Twentstudent en Torerow X Bootzu zo hard gingen dat het niet bij te houden was met de fietsen, bleken de bruggetjes het niet helemaal met ze eens. 
Na een geslaagde eerste dag op de Gyas Hunze was het tijd voor het feest, hier was Euros nog tot in de late uurtjes te vinden. Na het mooie feest wat zich langzaam naar de botenloods begon te verplaatsen, was het toch echt tijd om de slaapzaal op te zoeken aangezien er nog twee boten moesten starten op zondag. 
Op zondag was het dan tijd voor het H4+ veld waarin zowel GolfCLUB als Bootzu in zouden starten. Na de schrik van de eerste brug, die toch wel iets lager was dan de mannen hadden verwacht, zijn ze toch allemaal tijdig bij de start aangekomen. Hoewel in dit veld aan alle kanten boten op elkaar in aan het varen waren zijn de mannen er toch nog goed uitgekomen. We hadden ook niet anders kunnen verwachten als je zo’n zonnige blik op de wedstrijd hebt dat de zonnebril nodig is in de regen. GolfCLUB bemachtigde een mooie 2e plek in hun veld.
Zo kwam dan toch ook dit wedstrijd weekend weer tot zijn einde. Hoewel het verenigingslied niet ingezet kon worden dit weekend was het een mooie opening van het roeiseizoen voor onze ploegen. Laten we hopen dat het seizoen doorgezet kan worden met meer van zulke mooie wedstrijden, alleen dan het liefst met iets meer zon.