Wedstrijdverslag Cottwich Almelo Regatta 2016

By: Jurre Wouters sep 27, 2016

Door Helen Harmsen:

De eerste maand van het nieuwe college jaar zit er alweer bijna op en dat betekent dat ook dat de meerderejaars wedstrijdroeiers alweer bijna een maand aan het trainen zijn. Waar sommigen lekker hebben doorgetraind, waren er ook roeiers bij, die vooral van de vakantie hebben genoten. De nul-testen waren dan ook voor sommigen van ons een goede wake-up call.

Maar… Ergometers drijven niet en dus vond het eerste meet-moment in de boot plaats tijdens de Cottwich Almelo Regatta: een 5 kilometer tijdrace over een zijtak van het Twente kanaal. Het is een wedstrijd waar Euros een graag geziene gast is. Niet enkel door de verzorging van de tijdwaarneming (hulde daarvoor aan de TijdCie), maar mede ook door onze zangkunsten. Wederom zijn er weer enkele taarten binnen gesleept.

Na een lange zomer is het toch weer even wennen aan zo’n wedstrijd. Hoe laat moet ik aanwezig zijn? Heb ik de borg voor je rugnummer meegenomen? Eet je op tijd, zodat je niet zit te kotsen in je boot. Allemaal zaken die je tijdens deze appeltaart-wedstrijd nog een laatste keer kan verprutsen, voordat de wedstrijden daadwerkelijk ergens om gaan. Dit geeft de wedstrijd een nonchalante en gemoedelijke vibe. Toch moet er gewonnen worden, want als het kan dan moet dat.

Ondanks het straffe windje tegen roeide ikzelf in tempo’30 steady de baan over om zowel het DSB als het DSA te winnen en zo een aantal roeisters van SilVia achter me te laten. Lokin en van Kooten roeiden met speels gemak met slechts een enkele training in de benen alle Argonauten naar huis om vervolgens in het middagblok nogmaals aan de start te verschijnen in de skiff. Ook de zware 4- met Hoogeveen, Poirot, Rensen en Riksen behaalden de overwinning door lichte 4- van Euros achter zich te laten.

Het was een mooie zonnige dag aan het Twente kanaal bij Almelo. De appeltaart was weer heerlijk en onze voorzitter was zichtbaar tevreden over het feit dat hij het verenigingslied voor het eerst op een wedstrijd kon inzetten. Opdat hij dit nog vele malen dit jaar mag gaan doen.

Resultaten Cottwich Almelo regatta op volgorde van GMS

Naam

Veld

Plaatsing

Chris en Benjamin

SA2x

1e

Helen

DSB1x

1e

Benjamin

LH1x

2e

Erik

VA1x

2e

Minke

DSB1x

2e

Daan

SA1x

2e

Chris

LH1x

3e

Iris

DSA1x

7e

Zware SB4-

SB4-

1e

Lichte SB4-

SB4-

2e

Anne-Lynn en Floor

DSA2-

3e

Hanneke

DSB1x

4e

Maarten

SB1x

3e

Seth en Roeland

LSB2-

2e

Jonas

SB1x

4e

Ramon en Bryan

SA2-

2e

Steven

SB1x

5e

Sjors

LH1x

6e

Henrike

DSA1x

8e

Machteld en Marloes

DSA2x

2e