Welzijn
Bij de D.R.V. Euros heb je de kans om enorm intensief trainen. Hierbij worden de roeiers gecoacht en ondersteund door studenten en een profcoach. Echter heb je vaak bij deze subtopsport ook andere ondersteuning nodig van externe professionals. Zo zijn er veel roeiers die vanwege de intensieve trainingen blessures oplopen, tegen mentale problemen aanlopen of moeite hebben met hun voeding. Daarom is er gekeken naar het verwezenlijken van een beleid rondom het structureel faciliteren van ondersteuning voor het welzijn van onze roeileden. Daarbij is gekeken naar het koppelen van een externe professional op het gebied van sporten, het lichaam en geest met D.R.V. ‘Euros’ en haar leden. Hieruit zijn onderstaande contacten voortgekomen.
Contactgegevens
Sportmedisch Onderzoek:
Sportmedx, Het Roessingh
Roessinghsbleekweg 157
7522AH Enschede
E: info@sportmedx.nl
T: 053-4343888
Fysiotherapeut:
Fysiotherapie Huigen & Pruntel, Enschede
Moutlaan 2
7523 MD Enschede
E: info@fysiohp.nl
T: 053-4326894 of Whatsapp 06-28990100
(sport)diëtist:
Voedingconditie, Enschede & Almelo
De Hems 20
7522 NL Enschede
E: info@voedingconditie.nl
T: 053-2032143 of Whatsapp 06-23026761
(sport)psycholoog:
TOS Mental Coaching
Almeloseweg 15
7671 RB Vriezenveen
E: e_tijman@hotmail.com
T: 06-53226896
Fysiek
Roeien is een van de meest intensieve sporten die er is. Vrijwel alle spiergroepen van je lichaam worden hierbij gebruikt. Daarnaast is de typische roei-afstand, de 2k, een afstand die ligt tussen sprint en duursport. Deze sport vraagt dus erg veel van je lichaam en maakt dat je als wedstrijdroeier enorm veel en gevarieerd traint. Daarnaast begin je vaak pas met roeien op latere leeftijd. Een geheel nieuwe sport leren op subtoppers niveau, kan dus complicaties met zich meebrengen.
Met zo'n veelzijdige sport en gezien het feit dat je vaak als volledig beginner begint, loop je kans om blessures op te lopen. Daarom is door D.R.V. Euros contact gelegd met meerdere professionals op het gebied van sport en bewegen. Door jaarlijkse voorlichting, coachopleidingen en ondersteuning van professionals hopen we dat op deze manier elke roeier kunnen bijstaan.
Goed zorgen voor je lichaam komt natuurlijk ook met een prijskaartje. Kijk dus wanneer je overweegt te gaan wedstrijdroeien naar het pakket van jouw zorgverzekering: zijn sportmedisch testen vergoed, hoevaak kan ik jaarlijks vergoed naar de fysio, wat valt er nu onder een basisverzekering en wat onder een aanvullende? Bekijk het onderstaande overzicht en kijk zo snel mogelijk of het nodig is om over te stappen van verzekering!
Verzekeringen en sportmedisch onderzoek (296,7 KB)
Mentaal
Roeien eist niet alleen veel fysiek, maar ook mentaal van je. Roeien kost veel tijd waardoor je vaak met je planning in knoop kan raken en dit stress op kan leveren. Daarnaast blijft roeien een fanatieke sport waarbij er een winnaarsmentaliteit van je wordt gevraagd. Maar dit kan ook leiden tot prestatiedruk of uiteindelijk faalangst. Ook hiervoor heeft de D.R.V Euros contacten gelegd met externe professionals om iedereen hierbij te kunnen ondersteunen. Voel jij je dus niet goed in je vel, praat erover en neem zo snel mogelijk contact op!
Studie
De D.R.V. Euros is een vereniging waar bijna alles mogelijk is! Veel tijd kan je spenderen op het water, de kroeg en de commissiekamer en je kan je op welke manier ook inzetten voor de vereniging. Echter, zeker als beginnende student, kan dit soms in de knel komen met je studie. Natuurlijk snappen wij bij de D.R.V. dat studie vóór Euros moet gaan. Ervaar jij dus studieproblemen? Neem contact op met jouw studieadviseur voor een afspraak!
Studeer jij liever niet alleen? Spreek dan samen met je ploeg een keertje af in de commissiekamer om te strijden voor de tentamenweken. Of vraag een ouderejaars om hulp of bijles bij vakken waar jij over struikelt.
Ben je oké?
Voel jij je weleens alleen, gestrest, bang of verdrietig? Iedereen kampt weleens met deze emoties, maar dat betekent niet dat het minder zwaar is. Bij Euros willen we graag dat je veilig en thuis voelt. Daarom helpen we je graag met het vinden van hulpmiddelen om zelf weer lekker in je vel te krijgen. Zorg dus goed voor jezelf met behulp van onderstaande info! en Canvas pagina van Student Wellbeing!
Merk je dat het je niet alleen lukt en heb je hierbij hulp nodig? Neem contact op met een van de studentpsychologen of ander ondersteunende diensten bij Student Affairs Coaching & Councelling.
Voel jij je niet veilig op de vereniging of is er iets gebeurd wat jouw dwars zit? Neem contact op met onze vertrouwenspersoon. Zij zal jouw hierin kunnen ondersteunen en adviseren zodat Euros ook voor jouw weer een fijne omgeving vormt.