Vogalonga

By: Jurre Wouters feb 5, 2017

Door: Evelyn van de Bildt

Elk jaar reist onze vereniging af naar Venetië om daar deel te nemen aan de Vogalonga. De mooie taak om deze reis te organiseren wordt toegewezen aan de VogalongaCie. Terwijl 15 competitie- en clubroeiers het vliegtuig instappen, rijdt de ERC (Euros Road Company) de botenwagen naar Venetië, bravo!

Drie kamers, 10 dames en 5 heren. De kamerindeling werd ter plaatse uitgevochten, waarna de eerste avond kon beginnen. Dit werd gevierd in een Italiaans restaurant en met een overvloed aan wijn. Binnen ging het feest gewoon verder en kwamen de dobbelstenen op tafel. Geen van allen zal quizmaster Lieke vergeten.

Venetië, een stad met veel water. Daar houden wij roeiers van. En genoeg tijd om de stad te verkennen. De erkende reisleid(st)er, dit door de meeste punten te vergaren bij Gijsbert, leidde de weg door de straatjes en werd met genoegen gevolgd door de andere Euroïden. Na al die inspanningen kon je lekker tot rust komen met een koffie, ijsje of ‘Mojito’ in de cocktailbar.

Op zondag is het dan zover, de Vogalonga! De Vogalonga is een tocht van ongeveer 30 kilometer. Deze tocht wordt tegelijk afgelegd met een paar duizend deelnemers vanuit de hele wereld in allerlei verschillende boten. Dit levert een gezellig chaos op, want niet iedereen kan tegelijk onder de bruggetjes door.  Evenwel met een light haal, beter bekend als de "Vogalonga-haal". Geheel zonder haast, maar wel met souplesse en stijl roei je de kanoërs voorbij en kun je vanaf het water genieten van de stad.

Al met al kijken wij terug op een geslaagde reis, mooie verhalen en goede herinneringen. Na een epische speech van Thijs en het proosten op de laatste avond konden de hongerige magen gevuld worden. Sommigen deden zich tegoed aan de wijn, anderen aan de overheerlijke toetjes en een enkeling kon zijn lompheid aantonen door in een boom te klimmen. De leden die op de Vogalonga waren genieten van vele andere hoogtepunten: Vraag er maar eens naar op de kroeg.

Ciao!

Evelyn

Wil je dit jaar naar Venetië en meedoen aan de Vogalonga op 4 juni in het pinksterweekend? Meld je dan nu aan, individueel of per ploeg (5 personen), door een mailtje te sturen naar  vogalongacie@drv-euros.nl!