Uitzuip

By: Jurre Wouters jan 9, 2017

Door Steven Hoogeveen (Praeses UitzuipCie 2017)

Afgelopen 7 januari vond de jaarlijkse Uitzuip weer plaats. Tijdens deze intensieve dag hebben 21 roeiers en stuurtjes hun wedstrijdlint weten te verdienen, waarvoor hulde!

Voor de wedstrijdroeiers van 2017 stond in de ochtend een scala aan Magnaten klaar om de nodige kennis bij te brengen aan de jongste lichting wedstrijdroeiers. Zij hebben een lange dag vol activiteiten doorlopen om kennis te maken met verschillende aspecten van het wedstrijdroeien. Lichtingsbinding en ploeggevoel stond dit jaar weer hoog in het vaandel. Gedurende de dag hebben zij dit steeds beter weten op te pikken. Vanaf de middag kregen zij de kans om kennis te maken met (oud-) wedstrijdroeiers tijdens een rondje mountainbiken. Ook was het mooi om te zien hoe de hele Saloon in de avond vol zat met spare-rib etende wedstrijdroeiers. Elk jaar lijkt het aantal weer toe te nemen op dit soort activiteiten! 

In de avond werden de ploegen aan de vereniging gepresenteerd en verdienden zij op eerbare wijze hun lint. Tijdens deze avond werd veel doorzettingsvermogen getoond door de nieuwe lichting waardoor ik met trots kan zeggen dat deze lichting klaar is voor een alcoholvrij wedstrijdseizoen waarin zij de eer van Drienerlo zullen verdedigen.   

De Uitzuip van dit jaar stond in het teken van veranderingen. Wij -als commissie- hebben in deze dag een andere structuur aangebracht, waardoor de veiligheid van de nieuwe lichting werd gewaarborgd. Na een korte transitieperiode kregen wij vele positieve reacties op deze veranderingen. Als commissie kijken wij dan ook terug op een zeer geslaagde dag en wensen wij de nieuwe lichting wedstrijdroeiers veel succes aankomend roeiseizoen!

De Uitzuip 2017 is georganiseerd door de volgende leden in samenwerking met HeerenWedstrijdroeiers Dispuut ‘Magnus’.

Steven Hoogeveen (Praeses)
Maarten Poirot (Quaestor)
Robert Jan Rensen (Praefectus Classis)
Seth van Wieringen (Benjaminus Primus)